måndag 20 augusti 2012

Äntligen hemma

Igår åkte jag och maken hem till Linköping igen, efter att, för min del, ha varit borta i 11 veckor. Det är alltid skönt att komma hem, men det är tur att jag har några dagar ledigt innan jag börjar skolan igen: jag hittar så mycket man vill ändra på när jag har varit borta ett tag. Det är som att man ser sitt hem och sina tillhörigheter med nya ögon. Jag började igårkväll direkt när vi kom hem och bytte ut kuddfodralen i vardagsrummet och flyttade på skrivbord och musikhörna. Maken tyckte att jag "for fram som ett yrväder", suckade och gick och lade sig. Det hela innebär nu att skrivbordet är placerat så att jag istället för att ha ryggen mot dörren, har ryggen mot balkongen och det känns lite bättre. Rummet blev också lite mer levande när allt inte är helt och hållet tryckt mot någon av väggarna. Nu står i alla fall skrivbordet lite ut från väggen. Det kommer bilder när allt är helt klart.

Det har även blivit en hel del utrensning i garderoben och lite ommöblering i den också. Detta innebär att jag nu har tagit bort en hylla i nederkanten på garderoben så att mina klänningar nu kan hänga fritt. En hög med kläder har också fått åka ner i källaren i väntan på att få skänkas till någon seconhand-affär. Även en hel del saker jag hittat som ska slängas, ex. tre mycket trasiga ryggsäckar som av någon anledning blivit kvar hemma...

Imorgon är tanken att det ska bli lite sömnadsverkstad. Tanken är att några plagg ska lagas och sys in och förhoppningsvis har jag tillräckligt med linnetyg i källaren för att göra nya fodral till prydnadskuddarna som vi har i sängen. Det är skönt att få vara hemma igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar