onsdag 29 augusti 2012

Intensiv inledning

Du har terminen så dragit igång igen. Termin 5. Det känns en smula overkligt, måste jag säga. Jag tyckte att T5:orna var så "stora" och hade kommit så långt i utbildningen när jag stod där på HU med min turkos-gröna nollemössa. Nu är jag där och känner mig allt annat än kunnig.

Den här terminen börjar med två veckors HEL2-kurs. Det är en kurs vi läser ihop med andra program på HU och som handlar om förbättringskunskap. Tanken är att vi nästa vecka ska starta upp ett förbättringsprojekt ute på någon avdelning i landstinget, vi i basgruppen. Efter lite snokande verkar det som att vår grupp ska titta på hur man kan förvara förpackningar med CVK (centralvenkatetrar) för att förbättra hanteringen av dem. Eftersom jag tycker det mesta som har med intensivvård och narkos är intressant känns det ändå som ett bra område. Jag hoppas att det blir ett bra arbete.

Idag har jag för övrigt haft en träff med en potentiell handledare för mitt T6-arbete ("examensarbetet" som ska göras under hela nästa termin) och det verkar lovande. Det jag kan säga nu är att det hela kommer att handla om intensivvård och vi kommer sätta oss ner om några veckor för att skriva en ordentlig forskningsplan. Det känns så bra att börja få ordning även på det, eftersom det gör det lite lättare att planera lite för våren.

I övrigt har den här veckan inneburit mycket arbete med MSF med styrelsemöten (både vårt eget och SYLF:s), information för T7 där lite panikräddningar fick göras för att det skulle klaffa efter att några akuta problem dykt upp. Ikväll hade vi även en station på nollningens kulvertorientering. Det innebär att LÄK-Nollan (de nya studenterna) går runt till olika stationer där olika föreningar visar upp sig och har någon liten rolig tävling. Det är alltid lika roligt att träffa de nya studenterna och då tvingas jag dessutom att inse på riktigt: jag har börjat T5!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar