tisdag 14 augusti 2012

Lillskog, lunch och lite kultur

Det är så skönt med riktiga vänner, de där som man kan träffa med ett halvårs mellanrum och det är som att det var förra veckan man sågs sist. Igår träffade jag Hanna och Helena, två sådana vänner, och gjorde en liten utflykt till Karlstad. Först gjorde vi ett besök till Mariebergsskogen för att gå omkring i Lillskogen. I Lillskogen är en liten djurpark med främst svenska bruksdjur, skulle man kunna säga: får, getter, ankor, kaniner, grisar, hästar, kor och lite andra små djur och fåglar hittar man där. Det var väldigt trevligt, även om vi nog var de enda över fem som var där utan någon under fem. Plötsligt blev min längtan efter att skaffa några får och bruna hönor lite större (men det får helt enkelt vänta tills det finns ett hus med gård att ha dem på). 
Lunchen med efterföljande fika åt vi på Vilmas. Jag har aldrig varit där innan, men har hört många som har rekommenderat det. Såhär i efterhand kan jag säga att jag sällar mig till den skaran, för det var en väldigt god lunch vi fick, till vad jag tycker ett bra pris. Att de dessutom hade rättvisemärkt- och kravmärkt kaffe på maten gjorde det inte sämre (även om jag nu drack grönt te med blommor, som även det var väldigt gott).
Efter lunchen gick vi till Värmlands museum för att titta lite på deras utställningar, bla. K. INK, en utställning om tatueringar. Både den och de andra, fasta utställningarna var intressanta och jag inser att jag borde besöka museet oftare. Jag tror dessutom att de har höjt åldern för gratis inträde sedan jag kollade sist. Nu får man gå in gratis tills man är 25 år och det är ju inte fy skam. 
En trevlig dag, men bästa sällskapet, helt enkelt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar