lördag 15 september 2012

Angenäm avsaknad av alkohol

Igår var jag och maken iväg till systemet för att köpa en flaska vin, eftersom det ändå var fredag och allt. När vi sedan tio minuter senare kom därifrån hade vi en stor flaska must och två små flaskor, vad det nu är för något, med oss. Allt från den alkoholfria hyllan. Av någon outgrundlig anledning fastnar jag alltid i alkoholfritthyllan när jag är på systemet, något som en del skulle tycka vara fruktansvärt konstigt eftersom jag inte skulle kalla mig nykterist. Sanningen är dock att jag ofta tycker alkoholhaltiga drycker inte smakar så bra, om man bortser från en riktigt rökig wiskey, och alternativen till vanlig läsk är faktiskt ganska bra på ovan nämna hylla i ovan nämnda butik. Jag hittar ofta mycket mer spännande saker än äppeldryck med ciderkaraktär, om man säger så.
Igår drack vi något som hette Ega. Det var en must gjord på druvjuice, granatäppeljuice och rooiboste. Den var lite märklig vid första smutten, men efter att vi följt ett av tipsen på flaskan och spädde det hela med lite vatten blev det en riktigt god dryck.
Det andra jag köpte var Ginger beer, helt enkelt en slags läsk (skulle jag säga, dock med ganska lite kolsyra) med stark smak av ingefära och på det även lite enbär, citron och chili. Jag som tycker om ingefära gillade den väldigt mycket, men som sagt: mycket ingefärssmak. Den jag har kvar att testa är BEO, en dryck med maltbas och smak av äpple och grönt te. Det ser jag också fram emot.

1 kommentar:

  1. Den hyllan är riktigt trevlig. Ginger beer och även BEO är storfavoriter, ett tips på en enligt mig riktigt god dryck är ölen Twisted Thistle - dock ej från den alkoholfria delen.

    SvaraRadera