onsdag 5 september 2012

Bondbröllop och nödvändig neuro

Helgen som var tillbringades, som så många andra av mina helger, dels på tåg och dels i Värmland. När det gäller tågåkandet blev det även en del buss eftersom det byggdes om på spåret mellan Hallsberg och Karlstad. Summa sumarum blev det dock en bra resa fram och tillbaka med bara ett inställt tåg, en omväg med ersättningsbussen och ett signalfel som gav en försening hem. Det är i sådana här läget det är skönt att en har kommit upp till grå nivå i SJ Prio och därmed får en gratis te varje resa.
I Värmland var det den här helgen skördefest på Värmlandsnäs och i år var en av de ovanligare sakerna ett bondbröllop. De som gifte sig var två av våra vänner och vi var därför bjudna. Eftersom den nygifte mannen i fråga är präst hade han sin kaftan på sig, vita handskar, käpp och hög hatt och bruden hade en mycket fin, svart klänning i vad jag tror var linnetyg. Lite annorlunda, men väldigt fint. Till kyrkan kom de tillsammans med sitt brudfölje på en kärra dragen av en gammal traktor. Vigselförättaren kom ridande till kyrkan. Efter vigseln var vi på en underbart god och trevlig bröllopsmiddag på Fiddlers Green i Stenmagasinet i Säffle som avslutades med att ägarna slog sig ner i ett hörn och bjöd på irländska folkvisor.


Den här veckan fortsätter HEL2 med förbättringsarbete i interprofessionella grupper. Jag har turen att vara med i en väldigt bra och trevlig grupp där vi verkar ha samma syn på hur saker och ting ska göras. Jag gör även försök att börja läsa lite neurologi och anatomi eftersom det drar igång nästa vecka. Även om det är lite roligare än vad jag kom ihåg från T2 tar det emot. Hittills har det, särskilt anatomin, inte varit min varken starka sida eller favoritdel av medicinen och jag och min neurologibok är inte helt överens. Det blev helt enkelt en ny bok beställd med förhoppning om att jag och "den nya" ska vara lite mer kompatibla med varandra. Det känns annars som en typisk dumsnål sak jag skulle kunna göra: inte klara tentan för att jag inte köpte en nya bok för 350 kr...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar