söndag 16 september 2012

Plugg och pyssel

En hel söndag utan planer, den första på sedan i mitten på augusti. Bara för det vaknade jag drygt klockan sju, något jag för några år sedan skulle tyckt varit slöseri på god sömn, men nu i sann tantanda kändes bra.
Idag har det blivit mer pluggande av neurologi och speciellt om ögats motorik och allt som hör det till. Jag har för kanske tredje gången sedan jag köpte den på T1 öppnat och läst i min Gray's Anatomy for Students och insåg att jag faktiskt tyckte att den var bra. När jag använde den lite på T1 tyckte jag att det var jobbigt att försöka läsa det amerikanska engelsk-latinet eftersom jag då inte visste vad det hette på riktigt latin. Nu har jag börjat lära mig systemet och allt flyter på på ett helt annat sätt. Jag måste till och med säga att anatomin i neurologin den här terminen redan har övertygat mig om att anatomi inte behöver vara så jobbigt som jag tyckte att det var i T2.
Förutom pluggandet hade det kunnat bli mer rensande, om jag hade haft något kvar att gå lös på. Istället har det blivit lite virkande av olika slag. Jag har en tendens till att samla på mig halvfärdiga, halvuttänkta virkade och stickade projekt och dessa har under ganska många år legat i en låda. Idag tog jag fram de som jag inte redan har repat upp och satte ihop dem i sann pysselanda till en slags lappfilt. Jag sydde ihop dem med garn i kontrastfärg och mellan två rutor fick jag virka stolpar för att fylla ut (det senapsgula fältet). Det hela blev väl kanske inte så snyggt, med med fler projekt i framtiden, som aldrig kommer bli klara om jag känner mig själv rätt, kommer det så småningom nog bli en ganska stor och varm filt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar