tisdag 11 september 2012

Världens fest

Den här helgen har inte heller, sörprajs, tillbringats hemma i Linköping. Den här helgen har tillbringats, med en ordentlig förkylning som sällskap, i Malmö på Världens fest. Världens fest är Svenska kyrkans möte för internationella frågor och under helgen har det varit fullspäckat med olika sorters gudstjänster, seminarier, workshops och även spontana möten av olika slag.
Det har varit en väldigt trevlig, intressant och inspirerande helg och jag har fått vara med om en hel del saker jag inte brukar vara med om:
Jag har "cyklat" mig egen smoothie med hjälp av en mixer kopplad till en cykel. Jag fått möjligheten att få samtala med många trevliga människor: en frivilligarbetare i Gävletrakten som jag fick många idéer från om vad man kan ha för event för att samla in pengar. På utlandskyrkans café, Café Svensson, gick jag för att värma fötterna och dricka en kopp te och fick där samtala med några Mariadöttrar (Mariadöttrarna är en protestantisk klosterorden). Jag har tillsammans med en Karlstadsstiftpräst dansat till balkanmusik på Stortorget där vi även dagen efter firade mässa, ungefär 4000 personer. Efter den gudstjänsten fick vi även kyrkfika i form av rättvisemärkt ananasjuice och choklad (vilket gjorde min dag).
Nästa Världens fest kommer vara i Karlstad i juni 2014 och jag ser fram emot det väldigt mycket.
Maken i full festmundering. De vegetariska pirogerna, en med spenat och en med fårost, fick vi när vi kom. Mariadöttrarna och ballongmannen1 kommentar:

  1. Alltså haha en gång när jag satt i korridoren och pluggade hade de sådan där cykelsmoothie där. Det är JÄTTESVÅRT att koncentrera sig när tjugo personer ska cykla sig en smoothie.

    SvaraRadera