onsdag 3 oktober 2012

Hösthektiskt

September och början på oktober har varit och är lite hektisk. Det har varit en hel del att göra med MSF och i helgen var styrelsen iväg på en arbetshelg. Resultatet blev många nya idéer och praktiska planer för hur dessa ska bli verklighet. Nu i eftermiddag ska vi hålla i en sommarjobbsinformation som jag hoppas och tror kommer bli bra. Om inte annat verkar det komma en hel del studenter, så det finns ju lite krav utifrån, om man säger så.
Förutom sådant engagemang har jag även börjat vara lite frivillig i den internationella gruppen i Berga församling och igår var jag med och hjälpte till innan den modevisning de anordnade till förmån för Svenska Kyrkan i utlandet. Som så ofta när jag gör något, om man bortser från MSF, var resten av det arbetande gänget glada, och sedan x antal år pensionerade, tanter. Det är då jag känner mig hemma, jag som är en glad, med x år till pension, tant.
I övrigt börjar hösten närma sig och träden utanför balkongen är gula. Jag tycker om hösten, i alla fall om man får sitta inne i sin soffa och dricka te och inte göra så mycket mer än det. Man kan också pyssla lite inne. I en låda hittade jag de fjädrar och tygblommor som fanns i min brudbukett och tärnornas buketter från bröllopet och även makens corsage. Jag tyckte att de borde få en bättre plats än i en låda, och de är nu ihopmonterade till en ny bukett.
I skolan är annars ämnet just nu hjärntumörer. Det är på ett sätt intressant, men det finns ingen chans i världen att jag ska kunna lära mig alla olika former av tumörer, hur de ser ut och vilka celler de innhåller. När en del sedan står för 0,2 % av alla primära hjärntumörer (dvs. inte ens av alla hjärntumörer totalt) tappas suget lite. För hur många personer med sådana tumörer kommer jag att träffa under min karriär om jag inte blir onkolog? Troligtvis inte så många. Men det är ju intressant. Som några av mina kursare säger, och som jag får hålla med dem om, det är mycket intressantare att läsa saker när man inte måste göra det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar