lördag 13 oktober 2012

Husägare huxflux

Då var det klart: kontraktet påskrivet, besiktningen gjord och handpenningen betalad. Vi har nu ett litet hus i utkanten av Fagerås, utanför Kil, utanför Karlstad i det, för en del, något diffusa samlingen granar och tallar som kallas Värmland.
Nej, det är inte helt logiskt. Jag ska fortfarande bo och plugga i Linköping och maken ska fortsätta jobba i Skara. Huset kommer bli ett helg- och sommarboende fram tills jag förhoppningsvis får jobb i Värmland och vi kan flytta hem igen. Det var inte riktigt planerat, det här, men det känns ändå väldigt bra.
Huset, eller rättare sagt, stugan är från sekelskiftet och ligger på en nästan en hektar stor tomt med en liten hage och skog i utkanten av Fagerås. Än så länge finns det ganska bra kollektivtrafik till Karlstad, även om den snart kommer försvinna och Värmlandstrafik får som de vill. I vilket fall som helst kan man från stugan direkt ta sig ut på 61:an och ta sig till Karlstad på 20 minuter med bil. Det finns kommunalt vatten, avlopp och snöröjning och några grannar lagom långt bort. Stugan är på 70 kvadratmeter med ett fint 60-talskök och en mysig inredd vind. I trädgården finns förutom hagen och uthuset som bland annat har tjänat som stall till några hästar även vinbärsbuskar, en lång hallonhäck och några stentrappor som har byggts för mycket länge sedan. Ett litet drömhus, med andra ord, och som vi väl egentligen inte äger innan tillträdet i december. Men ändå!

Det var igår som allt det sista blev klart och efter att maken kommit från Värmland där han och min farfar var med på besiktningen blev det lite firande. Jag ordnade en överraskningspicknick i Berga skulpturpark med tunnbrödsrullar med lax, kanelcupcakes. Han fick själv komma på var vi skulle vara genom några ledtrådar hemma i lägenheten. Efter picknicken åkte vi in till stan för att titta på Hypnotisören på bio. Jag gillade den, faktiskt. I ljuset och även lite i tempot påminde den mig lite om den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor. Historien var också ganska bra och jag tror att jag får ta och läsa boken filmen bygger på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar