söndag 28 oktober 2012

Vänner, värme, Värmland

Det märks att det dels börjar bli höst, mörkt och kallt och att jag har pluggat utan något direkt avbrott utan uppehåll sedan jag var 7 år (med varierande intensivitet, i och för sig). Det har med andra ord gått ganska trögt med pluggandet de sista veckorna. Jag har helt enkelt haft svårt att koncentrera mig och få någon motivering att sätta mig ned och när jag inte har gjort det har jag fått dåligt samvete och lite panik över mitt ickepluggande, så min hjärna har låst sig och det går ännu lite sämre och en ond cirkel har varit igång. Sammantaget har den onda cirkeln och det pluggande jag ändå gjort bidragit till en långsam dränering på energi utan någon direkt återuppladdning (eller urladdning för den delen heller). Nu i helgen har jag dock fått en återladdning efter en långhelg i Värmland:

I torsdags kväll åkte jag till Värmland och tåget var helt i tid. Väl i Karlstad hämtades jag av maken och åkte till mor och far och fick till kvällsmaten se ett avsnitt av House MD som hade en neurologpatient, passande nog. På fredagsmorgonen tog vi sovmorgon och åkte sedan till mormor och morfar för en typsik rätt som de gör bäst: stuvande makaroner, korv och bacon, som det var väldigt länge sedan jag åt sist. Efter lunchen åkte vi in till Karlstad och Solareturen för att titta på lite seconhandprylar. Det visade sig att de hade 50% rabatt på allt, men det hela slutade bara med en Folkskoleatlas från 1930 för 3 kronor, vilket jag också gick in för att leta efter. Det blev också en tur till IKEA, där många idéer till stugan dök upp, men vi kom ändå bara ut med värmeljus.

På fredagkvällen gick jag, maken, mor, far, lillasyster och hennes kille på Skyfall, den nya Bondfilmen. Jag tyckte att det var väldigt bra, lite back to basic på något sätt. Jag som gillar främst de gamla Sean Connery-filmerna tyckte att det var lite åt det hållet, fast lite modernare och lite mer djup, faktiskt.

På lördagen, efter att Melodikrysset var löst, åkte jag till en av mina vänner som blivit sambo och flyttat till en av Värmlands metropoler (lite ironiskt) för att hälsa på henne och sambon. Efter några timmar med fika och allmänt trevligt snack åkte jag och maken till Säffle för släktkalas. Det var en väldigt trevlig fest och vi var bort emot 30 stycken.

På söndagen fick vi äta frukost hos svärmormor och åkte efter det till en av makens kusiner och hans tjej för lite fika. Hon lärde mig även att göra en slags blommor av silkespapper, ett tacksamt tillskott till min pysselreportoar. Efter det blev till att åka tillbaka till Kil för att äta hos mor och far innan tåget gick tillbaka till Linköping.

Det har varit en helg när jag har varit konstant proppmätt och jag har kanske inte pluggat 100 % de här dagarna, men allt känns lite lättare nu. Jag har dessutom fått ihop bort emot 30 nya rutor till den virkade filten...
Svågerns hund tyckte att han visst skulle ligga på min tygpåse med mitt garn. På foten har jag stickade "tossor" som svärmormor stickat åt mig och som jag fick under helgen.

2 kommentarer:

  1. Är Faggan så mycket bättre då? :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag inte sagt att det är. :P (Fast jag har tänkt!)

      Radera