fredag 30 november 2012

Flyttfråga

Jag har fått kommentar på bloggen, och även i verkligheten, där frågeställaren undrar hur allt det här med flyttande hit och boende dit egentligen hänger ihop. Det är relativt rörigt får jag säga, men jag ska göra ett försök att förklara hur det hela hänger ihop:
När jag började läsa i Linköping hittade Mattias efter ett tag ett vikariat på ett år och i samband med det köpte vi vår lägenhet och jag flyttade från min inneboendefamilj. För ganska precis ett år sedan tog Mattias vikariat slut och han fick en tillsvidaretjänst i Skara, dit han sedan dess har veckopendlat och där han har sin egen hyresetta.
Jag och Mattias kommer båda från Värmland, har våra släkter där och vill tillbaka dit när jag är färdigpluggad. De senaste fyra somrarna har dessutom tillbringats där eftersom jag sommarjobbar där. I slutet på den här sommaren började vi lite på skoj att titta på hus och stugor och råkade springa över "drömhuset", eller vad man nu ska kalla det. När vi vägde samman allt som skick, storlek, läge och andra för och nackdelar och det faktum att vi är i Värmland ganska ofta och dessutom hela somrarna och börjar tröttna att sova hos våra mödrar/fäder/bröder/mormödrar varje gång bestämde vi oss för att gå med i budgivningen. På något sätt lyckades vi vinna budgivningen trots näst lägsta bud och har nu (snart) en stuga i Värmland.
Vi bestämde att vi skulle ha kvar lägenheten så länge eftersom jag oavsett hus eller inte behöver bo kvar i Linköping några år till. Vår tanke var att kanske hyra ut ett rum, men kom väl sedan fram till att det bästa vore om jag fick tag på en liten billig lägenhet. För några veckor sedan fick jag möjlighet att skriva 1:a-handskontrakt på en liten, väldigt billig hyresetta mitt i Linköpings centrum och kommer att kunna bo där efter nyår. Detta gör ju dock att vi är tvungna att sälja den här lägenheten och det är där vi är nu och har satt stenen i rullning. Efter att ha träffat flera mäklare och känt mig som en annan Simon Cowell har vi nu valt och datum för fotografering och visning är bestämt.
Som det ser ut nu kommer jag och Mattias därför att bo i våra egna små ettor på veckorna (vilket passar oss ganska bra då vi båda är lite av ensamvargar) och vi ska sedan (mer eller mindre) veckopendla till Värmland. Krångligt? Ja. Logiskt? Inte ett dugg! Varför inte göra som normala människor? Ja, säg det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar