måndag 26 november 2012

Färdig för flytt?

Jag ska flytta, nu är det bestämt. Vi har ju insett att det inte är så smart att ha både ett hus och en bostadsrätt och nu för någon vecka sedan fick jag erbjudande från Stångåstaden om en lägenhet. Förra veckan skrev jag på kontraktet och kommer därför från och med nästa år att bo i en etta på 18 kvadrat mitt i Linköpings centrum och åka de flesta helger hem till stugan och maken. Det är något jag ser fram emot.
Har man bostadsrätt betyder det dock att den måste säljas, vilket ju är en historia i sig. Det är en hel del att tänka på och man ska dessutom vara rädd för att sälja med allt för stor förlust. Vilken mäklare man ska ha är också en stor, och mycket viktig fråga. Både jag och Mattias tycker båda att det är lite jobbigt att ställa flera alternativ mot varandra i någon slags rädsla att göra någon ledsen. Nu är det ju inte riktigt så och vi har därför valt att prata ordentligt med några olika mäklare för att kunna välja mellan dem.
Oavsett vilken mäklare det blir kommer det alltså inom en snar framtid att finnas en fin tvårummare på 64 kvadrat i Johannelund ute på marknaden, om nu någon skulle vara intresserad.

Gårdagen spenderades därför med en hel del sorterande av diverse grejer och uppdelande av sängkläder, handdukar och liknande för att ta med en låda till stugan nu i jul och en för att tas till lilla ettan sedan. Det är svårt att veta var ska börja, vi har så fruktansvärt mycket grejer. Jag hoppas att det här kan bli ett bra tillfälle att göra sig av med lite onödiga grejer...

1 kommentar:

  1. Nu hänger jag inte med. Varför har ni två bostäder till att börja med, och om ni ska sälja den ena varför bor ni inte tillsammans i den andra då alternativt flyttar till ett nytt ställe tillsammans!?

    SvaraRadera