söndag 18 november 2012

Stockholmssammankomst

Min helg har tillbringats i Stockholm för att vara med på MSF:s repskap och det betydde ett tidigt tåg från Linköping på lördagsmorgonen. Under dagen hölls ett trevligt och intressant möte om många intressanta saker, som ex. läkarutbildningsutredningen. Det är alltid lika roligt att få åka iväg på sådana här grejer och träffa folk från andra orter, både nya och dem man har träffat förut, och även få ny inspiration, peppning och idéer från de andra orterna. Kvällen avslutades med en minst lika trevlig, och väldigt mättande, middag. Eftersom jag sällan är i Stockholm och mitt hotellrum låg 500 meter från Stureplan gick jag självklart och lade mig och hann knappt lägga huvudet på kudden innan jag vid 23.30 somnade som en stock. Partypingla som man är...
Under söndagen spatserade jag och en MSF:are från en annan ort omkring på stan, tittade i skyltfönster, utforskade Beyond Retro och hon passade även på att köpa några julklappar. 
Strax innan jag började bege mig mot tågstationen hörde och såg vi en massa brandbilar och funderade på vad det kunde vara. När jag sedan kom till Centralen var det proppfullt med folk och jag tänkte att det måste ha hänt något. Efter att utnyttjat en av fördelarna med en smartphone fick jag reda på att det hade brunnit i en, eventuellt två, tågvagnar som stod inne på Centralen (ingen skadades) och att alla perronger hade utrymts och att all tågtrafik nu stod still. Toppen... Efter ungefär en timme fick vi i alla fall rulla iväg mot Linköping. Trodde jag. Strax innan Norrköping fick vi reda på att någon i Stockholm hade bestämt att tåget inte skulle gå längre än så och att vi skulle få vänta ca. 45 minuter i Norrköping på ett av pendeltågen som skulle ta oss till Linköping. Väl på stationen ropades det dock ut att vi kunde åka med ett annat tåg som gick ca 1 minut efter själva utropet. Det är tur att en kan springa även i ganska högklackade skor, för annars hade känslan efter den här helgen varit en smula sämre än den är nu. När jag väl kom hem hade maken gjort hamburgare med klyftpotatis. En bra avslutning på en mycket rolig helg. Imorgon drar det igång med skola igen med fullspäckat schema hela veckan där de flesta dagar är 8-17 + att det är en hel del MSF-saker som ska göras (och en troligtvis kuggad tenta att våndas över.)
Herr Gårman hade tydligen haft en tuff lördagnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar