söndag 11 november 2012

Studiefritt, städ och secondhand

Tenta-p har fortsatt och idag hade jag den femte dagen på tenta-p, vilket betyder att jag kommer ha två dagar för repetition. Det tror jag att jag behöver eftersom det finns en del som jag dels har missat och dels kanske förträngt lite medvetet och som jag måste titta på, ex. neuroembryologi...
I fredags eftermiddag tog jag lite paus och jag och maken gick upp på stan bara för att gå omkring lite.
Det var trevligt att gå omkring lite och titta i butiker. Jag har insett att hemslöjdens butik är en av mina favoriter med en väldigt massa fint i ordentliga material som lin och ull och väldigt lite plast. Vi köpte även kardemummabullar och lördagens frukost bröd på Ronaldos stenugnsbageri som har, för mig, nyligen öppnat en butik i centrum. Maken tyckte att kvällen skulle förgyllas med tacos och eftersom jag försöker att köpa så mycket närproducerat och ekologiskt som möjligt fick köttfärsen i alla fall bli närproducerad (om än ej ekologisk). Efter en liten tur till Röda korset fick vi även med oss en tavla med en groda (jag tyckte helt enkelt att den var lite småroligt), ett hålslag (eftersom de två vi redan hade inte fungerar och inte gör några hål i papperna) och även en väldigt fin Kockumgryta i emalj med ett snyggt, helt platt lock.
Under lördagen hade jag egentligen tänkt att jag skulle plugga, men man måste ju ha en vilodag också. Vi passade på att rensa ordentligt i källaren och fick rensa ut en hel del saker vi inte behövde (vem behöver 5 nätverkskablar...). Under dagen idag har maken fortsatt med att rensa bland sina 20 (!) pärmar och tidsskriftssamlare med det mesta, inkl. alla föreläsningsanteckningar från drygt fem års universitetsstudier. Det sistnämnda har lite delade meningar om hur mycket man kan behöva ha kvar, men vi närmar oss i alla fall någon form av kompromiss.
När vi väl hade rensat klart gick vi upp för att göra klart köttgrytan som hade puttrat under de timmar vi varit nere och rotat runt. En av fördelarna med att maken jobbar på ett stift som äger skog är att man har möjlighet att köpa kött från de älgar som skjuts på stiftets mark. Vi har med andra ord ätit en mycket god köttgryta gjord på kyrkälg! Bra avslut på några timmars ganska sammanhängade pluggfrihet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar