onsdag 21 november 2012

T6-taggad och tåg-T3-teckningar

Idag har jag bara haft ett schemalagt tillfälle, vilket var väldigt trevligt med tanke på resten av veckans fullsmockade schema. Vi fick en övergripande genomgång av hur man matar in data i ett statistikprogram och även hanterar den här datan sedan. Statistik är som jag tidigare nämnt inte min starka sida, även om jag mer och mer greppar det hela och det känns därför väldigt bra att det finns program som gör allt åt en så att jag slipper tänka. Jag funderade hela tiden på vilka slags data det är jag kan tänkas få ut på mitt T6-arbete och hur jag ska analysera det och det hela har faktiskt tänt ett litet intresse i mig och även gjort mig väldigt peppad inför nästa termin. Idag började jag att skriva lite på min T6-rapport eftersom jag har mycket av innehållet i introduktionen klart för mig, men slutade efter fyra meningar. Då hade jag i drygt en halvtimme försökt förstå mitt "gratis-men-inte-helt-logiskt"-ordredigeringsprogram och få in referenser i texten.
I övrigt har jag börjat inse att det snart är dags för stadietenta och att jag verkligen borde börja plugga lite inför den. I ren vånda passade jag på att ändra om lite i bokhyllan och plocka omkring saker lite allmänt i lägenheten innan jag satte mig och läste igenom i alla fall några sidor ur anteckningarna som kom till under T3:s tenta-p. En del av det kommer jag inte ihåg alls och en del är sådant som är ganska självklart nu. Jag kommer bättre ihåg var jag var när jag skrev respektive anteckning. De första skrevs (eller ritades eftersom det mer var teckningar än anteckningar) på ett Sj Intercity mellan Katrineholm och Karlstad. Ute snöade det och marken var alldeles vit och inne i kupén var det varmt och skönt (men jag brände nästan armen av mig för det låg mot elementet). Snart är det dags igen. Jag hoppas bara att det blir snö den här vintern också (men förseningar i tågtrafiken avsäger jag mig mer än gärna).

1 kommentar:

  1. Svar på din fråga: På ett sätt har jag inte det eftersom jag läst allt i Bibeln innan, men samtidigt kan man alltid se bibelord på nya sätt. :)
    Är du också kristen?

    Kul då man känner sig peppad! :) Själv är jag peppad inför vfu som vi får börja med nästa termin (T2). Hur är det för er med vfu? Hur mycket har ni och när hade/har ni den första vfu-perioden?

    SvaraRadera