söndag 2 december 2012

Adventsfirande och arbete

Då var det december igen. Jag tycker inte att det var så längesedan sist. Även om det närmar sig tenta känns det ändå bra att det snart är jul, det är faktiskt en av mina favorithögtider, särskilt om det här kalla, snöiga vädret får hålla i sig ända fram till dess.
Under den här helgen har dock inte blivit så mycket december- och förstaadventstrevlig som jag hade önskat. Min tanke var att jag skulle baka en adventskaka, men det har inte funnits tid till det. Jag och maken höll hela dagen igår på med att röja och packa i lägenheten inför kommande veckas fotografering inför lägenhetsannonsen och även inför flytten. Vi har långt ifrån packat allt, men när man ska packa lite, och även bära ner möbler och kartonger i källaren tar det sin lilla tid. Under gårdagen tvivlade jag på att det någonsin skulle bli städat här hemma igen, men nu börjar det se ut som det ska igen.

Idag, på första advent, har vi varit i Vidingsjö kyrka eftersom vi i kyrkokören som sig bör har varit med och sjungit på gudstjänsten. Till skillnad mot förra året, när marken var alldeles grön på första advent och det var lika lite besökare i kyrkan som det var snö, var det i år ganska fullt i kyrkan. Efteråt åt vi skinksmörgås och saffransbulle i kyrkan innan jag och maken, precis som halva Linköping, åkte till Gamla Linköping för att gå på adventsmarknad. Vi tittade runt samtidigt som mina fötter intog ett något mer kallt och stelt tillstånd än normalt och vi stannade därför inte så länge. Det vi kom hem med var en hudkräm från Flärd, en av Gamla Linköpings mysigaste butiker, och några kort med julmotiv från olika barnböcker som vi tänkte rama in och sätta upp i huset. Det finns väl få saker som går upp mot Mamma Mu med ljus i hornen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar