torsdag 27 december 2012

Jul och gäster

Då har det varit jul igen, en lugn och trevlig jul måste jag säga.
På julaftonen var vi hos mormor och morfar och firade jul. Som vanligt var jag konstant mätt efter allt julbord, godis, fika och lutfisk. Jag fick också en del julklappar trots att vi sagt att vi inte skulle ge några. Det känns att en har köpt hus när man får en snöskyffel och en piasavakvast i julklapp. Det är dessutom de klappar som har använts mest här.
På juldagen åkte vi till Stora Kils kyrka för att sjunga på julottan (och jag kan säga att det var pluggat från vårt hus till kyrkan, men inte riksväg 61 mellan Karlstad och Kil). Det var lika trevligt och mysigt som det brukar vara och efteråt åkte vi till mamma och pappa och åt "second breakfast" och efter det åkte vi hem till stugan. Det finns få saker som är så härligt som att sova en stund efter julottan. På eftermiddagen åkte vi en sväng förbi farmor och farfar för att säga hej till dem, faster och farbror och kusiner med respektive och barn innan vi åkte vidare till Säffle för att fira jul med makens familj.
Igår på annandagen fick vi lunch hos farmor och farfar innan spontanbesök av några kompisar. På kvällen hade jag mer besök av några kompisar och vi satt och fikade i ganska många timmar. Om jag ska tro de flesta av dem kommer vårt hus ha x antal fler boende på somrarna och jag ska tydligen även ha en häst, får och hönor, men ingen hund. En katt är okej om vi skaffar. Det är sånt som jag vill att det ska vara med stugan, att folk kommer hit lite när som helst och spenderar lite tid, fikar och tar det lugnt.
Idag har jag åter försökt plugga lite och även om jag har pluggat mer idag har det ändå varit lite segt. Vi har också passat på att gå en promenad i närområdet i det fina vädret. Det känns väldigt bra att vi bor där vi bor och att vi har möjlighet att bara gå några meter så är vi på en busshållplats, och går vi några meter åt andra hållet är vi ute på landet.
Välkomnande hos svärmor.

Redan innan maten hamnade maken under bordet...

Ris à la Malta - rester från julbordet. En självklarhet när maken idag fyller år.

Några meter från vår stuga har man den här utsikten över lilla Fagerås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar