söndag 23 december 2012

Slöhet, snö och stuga

Tenta-p har börjat för flera dagar sedan, men hittills har det tyvärr inte varit särskilt mycket pluggande för min del. Orsakerna har varit såväl ren lathet, att det har funnits andra saker jag behövt göra, som försöka fatta hur pelletskaminen fungerar och tyvärr att jag lite har gett upp det här med stadietentan redan. Nåja, jag har i alla fall läst allt som jag har tänkt läsa, eller ja, läst det jag själv har skrivit på tidigare tenta-p, men om det har gått in är en annan sak.
Jag åkte upp till Värmland nu i onsdags och fick vara med på den årliga julkonserten i Stora Kils kyrka, För mig är det lite det som gör att det blir jul, på något sätt. Det som är lite svårt är ju dock att jag inte kan vara med på repetitionerna innan och därför inte kan alla sånger. I år blev det dessutom så att en låt hörde jag första gången under tiden jag sjöng den på själva konserten. Inte ultimat om man säger så, men det blir lite mer sport då....
Nu har vi i alla fall flyttat in i vår lilla stuga. Det är än så länge hyfsat kallt här och pelletskaminen och luftvärmepumpen går för fullt. Det är dessutom väldigt kalt eftersom vi knappt har några möbler, inga gardiner och allmänt lite saker här. Det känns i alla fall väldigt bra och det känns verkligen som att det här är vår lilla stuga. Vi har också spatserat omkring på ägorna (pulsat i snön i skogsravinen som ligger på tomten) och gått igenom vad som finns i gårdshusen (rotat omkring bland lite "brôte" i stallet).
Jag har även hunnit träffa lite folk på kvällarna och även trängts med en massa människor inne Karlstad mitt i julhandeln. Det var en smula stressande om jag får säga det själv, men jag fick i alla fall köpa den enda julklapp/födelsedagspresenten jag tänkt köpa i år: ett par skinnhandskar till maken. Han valde och provade ut dem själv, så själva överraskningsmomentet blir dock ganska litet vid paketöppningen. Å andra sidan får jag själv leka förvånad när jag öppnar mitt paket med en liten grönblommig brodyrsax... Så kan det vara ibland.
Utsikt mot vår hage och grannen.

Makens egenhändigt gjorda julgrupp tillsammans med min receptbox och en våg vi fick av mormor och morfar.

Köket med diverse loppisfynd.

Vårt lilla sovrum med tillfälliga tältsängar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar