söndag 16 december 2012

Stand-up, skumtomtar och stuga

Sista helgen innan jul. I fredags hade jag ledigt hela dagen och försökte läsa en del anatomi, även om resultatet var sådär. På eftermiddagen kom min mor och syster för att stanna tills idag lunch. Det tog ungefär tre minuter innan min syster hade ockuperat badrummet med diverse plattänger, ögonsbrynskit och något som liknade en medelstor, mörkt brun hamster (dvs. hår som tidigare suttit på hennes huvud). Jag fick i alla fall en marsipangris som mamma köpt i Katrineholm som tröst.
På kvällen var vi ute och åt på Sol och Ris, en restaurang som jag hört mycket gott om men aldrig testat innan. Maten var utsökt och det var ett högst bra pris också. Efter maten var det dags att ge sig iväg till Konsert och Kongress för att titta på Jonas Gardells stand-up-föreställning. Han var väldigt bra, precis som vanligt och blandar både roliga och allvarliga saker.
Under resten av helgen har vi varit på stan mest. Vi har gått omkring och tittat i butiker, fikat på Café Berget och även gått till Gamla Linköping. Där köpte min syster upp halva Cloettas butik, men tyckte sedan att det var alldeles för jobbigt att bära med sig allt hem. Lösningen var med andra ord att muta henne med en skumtomte varje korsning tills vi var inne i stan. Det fungerade hyfsat tillfredställande (min syster är ändå 19 år) och vi kom tillbaka in i stan.
Det har varit en trevlig helg, men inte så mycket pluggande. Jag insåg dessutom igår natt att jag saknar en del av mina tenta-p-anteckningar från T4-tenta-p. Jag har letat, maken har letat i mina pärmar som numer är i Värmland (och vårt hus som sedan i fredags faktiskt är vårt!) och jag kan inte hitta dem. En förklaring skulle kunna vara att det var de områden jag bestämde mig för att strunta i, men jag tror ändå inte det. Nåja, det går väl utan dem, men det blir mer jobb, helt enkelt.


1 kommentar:

  1. Vilket mysigt hus! Ser ut att vara en bra trädgård också. Blir lite avis faktiskt. :)

    SvaraRadera