måndag 3 december 2012

Tiden tickar

Även om allt just nu är lite diffust är det fullt upp de sista veckorna i skolan. Den här veckan väntar ytterligare en patientövning och under tiden ska vi förbereda oss för ett seminarium om evidensbaserad medicin nästa vecka och plugga för dubbla basgrupper. Nu är det här med dubbla basgrupper något vi har bestämt själva för att allt ska bli lite bättre inför jul och de är inte så stora, men ändå. Nästa vecka börjar också förberedelser inför ett annat seminarium om diagnostiska metoder och hur tillförlitliga dessa är och vi ska även ha presentationer om vad våra T6-arbeten kommer att handla om. Efter det är det bara en halv vecka kvar med det sista seminariet och basgruppen.
Efter det är det med andra ord dags att packa väskan och åka hem för att fira jul och nyår. Jag önskar att det bara var det och inte att jag var tvungen att plugga inför en stor tenta också, men så är livet. Idag har jag suttit och planerat hur jag ska lägga upp tenta-p och förhoppningsvis blir det bra. Jag har också bestämt att jag ska fylla kvällarna med allt annat än pluggande: myskvällar, middagar och pysselkvällar. Det gjorde jag förra julens tenta-p och det kändes ändå väldigt bra att kunna tänka på något helt annat. Jag kommer ju också att ha mitt tenta-p i vår stuga. Om nästan två veckor får vi tillträde till det och jag ser fram emot att i alla fall få sätta upp ett eller två julpynt och sitta i köket och läsa om övre luftvägsinfektioner.


2 kommentarer:

  1. Är det vanligt att man behöver plugga över jullovet eller är det något som händer ibland (beroende på hur det ser ut direkt efter lovet och hur man har planerat in när man ska göra vad)..?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har alltid vår tenta efter nyår så det är väl mer regel än undantag att vi får plugga över jul. Vi har istället en vecka ledigt efter tentan, där i mitten på januari.

      Radera