måndag 14 januari 2013

Inflyttad och inlärd

Det har hänt en hel del sedan i fredags här i Linköping. I fredags satt jag visserligen i fem timmar på Linköpings huvudbibliotek och läste böcker, en mycket trevlig hobby som jag inte ägnar mig åt så ofta längre. Nu passade jag dock på. På kvällen kom maken och vi började att flytta de första sakerna till min nya lägenhet för att sedan köpa med oss lite mat för en sista dag i vår bostadsrätt. Maten vi köpte med oss var från Sol och Ris, en av stans bästa restauranger enligt mig och som ligger ungefär 30 meter från mitt nya krypin, vilket inte bådar gott för min plånbok.
I lördags kom mor och far med lite saker från Värmland som jag numer har i min lilla lägenhet (även om det naturligtvis hade försvunnit tre skruv och lika många muttrar till sängstommen från IKEA på vägen och den står fortfarande omonterad mot en vägg). Vi flyttade saker från "stora" lägenheten till den lilla och sedan packades även det mesta av det som fanns i den stora lägenheten för att följa med till Värmland. Tyvärr är det långt ifrån allt som kom med. Jag förstår inte hur vi kan ha samlat på oss så fruktansvärt mycket saker...
Nu är jag med andra ord inflyttad i en mycket liten lägenhet utan internet (självvalt) och spenderade gårdagen med att lyssna på ljudbok, sticka och läsa lite andra böcker. Om det fortsätter så kommer det här bli en trevlig termin.
Apropå termin började jag idag med mitt T6-projekt. Under dagen har jag mest jagat verksamhetschefer för underskrifter och sedan suttit och stirrat in i en dator och räknat om lite siffror och sätta in dem i en Excel-fil. Just nu är jag hyfsat trött i huvudet, men ändå nöjd efter dagen. Jag har bland annat lärt mig en del nya saker: att man kan gå i kulverten mellan huvudblocket och O-huset, hur en lägger in referenser i ett dokument med ett sånt där smart citeringsprogram. Det känns som att det här kan bli en trevlig termin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar