söndag 20 januari 2013

Läsledig i lilla lägenheten

Då har första veckan gått, första veckan när det gäller mycket: Första veckan i lägenheten, första veckan utan internet hemma och första veckan på T6-arbetet.

Jag kan ju börja med lägenheten som jag trivs väldigt bra i. Ja, den är liten men jag får ändå plats med det som behövs och om det inte vore för att jag inte får plats med en assiett och vattenkokaren på diskbänken samtidigt hade jag inte haft något att klaga på. Det är ganska trevligt att höra trafiken ute på gatan nedanför fönstret och när jag tröttnar på att sitta där inne kan jag, som nu, gå till stadsbiblioteket som ligger ungefär 30 meter från mitt hus och strosa omkring där, läsa böcker och använda internet. För det är ju punkt två, jag har inget internet i min lägenhet. I och för sig har jag uppkoppling i min mobil, men det räcker ju till att hålla sig uppdaterad på mail och Facebook, men inte så mycket mer. Jag kan inte titta på någon av play-kanalerna och jag tycker i ärlighetens namn att blogga från mobilen inte är så smidigt. Vad har jag då gjort under mina kvällar? Läst en hel del av de böcker jag lånat från biblioteket, lyssnat på Lars Keplers Hypnotisören som ljudbok och stickat och tittat på några lånade filmer från biblioteket. Ja, biblioteket har blivit mitt nya vardagsrum.

Efter en vecka på mitt T6-arbete känner jag mig en smula yr av alla siffror och journalläsande, men jag tycker också att det är väldigt intressant och väldigt roligt. Jag har väldigt bra handledare och ett projekt som passar mig. Det enda som är lite tråkigt är att det är en smula ensamt och tyst mellan varven. Eftersom jag dessutom inte fått svaren på tentan än lever jag fortfarande som att inget behöver pluggas och när jag har kommit hem på kvällen är jag helt ledig. Det har bara gått en vecka, men jag känner redan hur mycket mer sugen jag är på att plugga lite nu när jag inte måste. Allt detta journalläsandet har gjort att jag börjar bli nyfiken på medicin igen, och det kan verkligen behövas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar