torsdag 3 januari 2013

Tv-tips

Jag har en lite för stor förkärlek för att titta på diverse bra (och mindre bra) tv-serier och igår gick första avsnittet på en ny serie på SVT. Serien är i tre delar och den andra delen sänds ikväll (del ett finns på SVT play) och heter Bletchley Circle. Serien utspelar sig i början på 50-talet i London där Susan tror sig hitta ett mönster i en seriemördares framfart. Hon arbetade under andra världskriget med att dekryptera tyskarnas meddelanden och bestämmer sig för att leta upp sina gamla kollegor så att de tillsammans ska kunna knäcka mördarens mönster och hindra fler ensamma kvinnor från att bli mördade.
Jag älskar engelska kriminalserier och liknande och framförallt om de utspelar sig en tid tillbaka i tiden. Eftersom jag tycker väldigt mycket om 50-talets mode och inredning gör det allt lite roligare att titta på också. 
Bildkälla: http://www.crimetimepreview.com/2012/09/the-bletchley-circle-with-anna-maxwell.html
Förutom den här serien visar även SVT en serie som heter Gengångare, endast på SVT play. Det är en fransk serie som handlar om när ett antal personer som varit döda i många år plötsligt kommer tillbaka som om inget hade hänt. De vet inte om vad som har hänt eller att de varit döda och nu måste de anpassa sig till sitt nya liv. Samtidigt tror man att en seriemördare har kommit tillbaka till den lilla staden de alla bor i.

1 kommentar:

  1. Är också helt betagen i 5o-talet och dess stil! Så det här med filmer och tv-serier är ngt. som jag gärna tittar och ser efter mig om! Så tack för tipset!! :)

    God fortsättning! :)
    Kram Bettan

    SvaraRadera