söndag 24 februari 2013

Resor och renovering

Min mor tyckte att det var tyst här på bloggen och det kan jag hålla med om. Det beror främst på att jag inte har särskilt stor tillgång till internet hemma i lägenheten, men också på att jag har haft en hel del att göra:
För två helger sedan var jag i Uppsala för att ha det första av två kurstillfällen på distanskursen i kördirigering som jag ska gå nu i vår. Enligt vårt schema skulle vi hålla på i fyra timmar, men vi var där i drygt en timme och under den timmen blev vi uppropade och fick veta hur vi skulle komma in på kurssidan på nätet. Detta åkte jag drygt tre timmar enkel resa för. Som tur är var det ju inte bara kursen som förde mig till Uppsala, utan jag fick också spendera lite tid med finaste Helena och äta väldigt god havregrynsgröt och lyssna på Melodikrysset. Det var med andra ord en bra resa ändå.


Förra helgen började vi att riva i köket i stugan eftersom vi ska renovera lite. Vi kommer att behålla alla vitvaror och skåpstommar och luckor, men allt (ja, inte vitvarorna) kommer att få ny färg. På väggarna ska det komma upp träpanel, nytt kakel och plastgolven ska tas bort och trägolvet under ska slipas och målas. Just det, taket ska målas och ny el dras... Det är med andra ord en hel del att göra, men jag tror att det kommer bli väldigt bra när det är klart. Det vi har gjort hittills är därför att skrapa och slipa  och nu även målat vissa småsaker med grundfärg. Det är ju tyvärr underarbetet som tar lång tid.


I övrigt håller jag på med mitt T6-arbete och kollar i journaler och klickar omkring i exceldokument. Jag har nu också fått möjlighet att gå med lite på operation och på IVA, vilket ju alltid är väldigt spännande. Det är ju ändå den verklighet som jag senare ska arbeta i. Jag tror dessutom mer och mer att narkosläkare är vägen för mig. Men, vem vet vad som väntar runt hörnet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar