tisdag 26 mars 2013

Tältsängar, tavlor och trägolv

Jag befinner mig i detta nu hemma i mitt lilla hus på vad som skulle kunna kallas ett litet påsklov. Även om det i Kil är betydligt mindre snö än vad det var i Linköping när jag åkte därifrån är det här i Fagerås något mer snö, även om solen lyser klar och ganska varm.
Under dagarna som har gått har det hänt lite saker här stugan. Jag fick ett ryck och köpte massa ramar för att äntligen kunna hänga upp de där bilderna jag samlat på mig de senaste tio åren. Nu sitter lite smått och gott uppe i vardagsrummet bredvid bokhyllan som fick bli färgsorterad igen.
Vi har ända sedan vi flyttade in strax innan jul haft varsin tältsäng att sova i. Min har varit av det lite mer hängiga slaget vilket resulterat i att jag har sovit i en grop. Nu tröttnade jag och åkte tillsammans med min far som bärhjälp för att köpa en nya säng, ribbottnar till den samt en dagbädd med tillhörande madrasser. Sängen monterade jag och maken ihop på kvällen/natten och kunde vid 2.30 på morgonen lägga oss i en ordentlig säng. Nu hade vi visserligen dagbäddens madrasser i väntan på våra ekologiska madrasser och fick en fin sömn efter lite inhalation av lösningsmedel från de madrasserna, men ändå. En riktig säng är inte fy skam!
I köket har nu vi (egentligen maken) slipat klart allt och nu även dragit bort det gamla golven. Få saker gör mig så lycklig som att hitta en fint trägolv. Bakom papp på väggen hittade vi även tre lager gamla tapeter. Nu ska det bara slipas, målas, sättas paneler, sättas tak, slipas och målas lite till, kaklas och lite annat innan det är klart. Någon gång. Kanske.
Master bedroom. Nu ska det väl "bara" bytas tapet också.

Trägolvet


Dagbädden i en Tanzania-goes-svensk-sommar-på-västkusten-klädsel som jag ännu ej bestämt mig för om den är lyckad eller ej.

Kökets gamla tapeter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar