onsdag 3 juli 2013

Utbildnings-uppdatering

Det var ett tag sedan jag skrev något här. Jag har svårt att säga om det beror på att jag har haft för mycket eller för lite att göra, eller om det hänt för mycket eller för lite att skriva om.
Jag har i alla fall avslutat min sjätte termin på läkarprogrammet, den enda terminen jag inte behöver skriva en tenta i slutet av. Efter att ha skrivit rapporten och låtit den hoppa några gånger mellan mig och mina handledare har jag nu lämnat in den och väntar på att domen från tentatorn ska komma någon gång i höst. Det känns väldigt bra. Vi bekräftade vår tes, jag kom på en alternativ tes och fick även den bekräftad och allt detta inom bra tidsramar. Att jag hade två väldigt bra handledare gjorde inte saken sämre hellre. Det vore nu väldigt roligt om jag på något sätt kunde få fortsätta med forskningen, på något sätt. Vi får se vad framtiden utvisar.

I övrigt bor jag nu helt och hållet i stugan i Fagerås och är nu inne på min fjärde vecka som undersköterska på hjärtmedicinska avdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Fyra somrar i rad har jag jobbat på ett demensboende, ett arbete som jag trivts väldigt bra med, men jag kände att det var dags att se lite mer av akutsjukvård. Jag trivs väldigt bra med mitt arbete där. Det känns som att vi har lagom många patienter, alla kollegor är väldigt trevliga och även om vi jobbar i olika moduler, med en sjuksköterska och en undersköterska i varje modul, tycker jag att vi jobbar tätt såväl alla undersköterskor tillsammans som med sjuksköterskorna. Det som är spännande är också variationen på patienter. Även om "alla" (en sanning med modifikation när det fattas vårdplatser på andra avdelningar) är hjärtpatienter, är det variation i ålder och andra sjukdomar. Mina egna arbetsuppgifter är också varierade. Förutom att hjälpa till med personlig hygien om nödvändigt och dela ut mat, bädda och städa ur rummen mellan patienter, har jag under veckorna även lindad många ben, tagit blodtryck, venprov, EKG, satt på telemetrier (trådlös övervakning av hjärtat), hjälpt patienter till och på röntgen, släppt på TR-band (tryckförband för att förhindra blödning på insticksstället vid en kranskärlsröntgen) och lite annat smått och gott. Jag har med andra ord lärt mig väldigt mycket de senaste veckorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar