söndag 10 november 2013

Antibiotika och andligt andrum

Ibland känns som det som mitt liv är en smula rörigt. Kanske är det för att det är sant, mitt liv är ganska rörigt, men det är även väldigt roligt. För det mesta.
Under veckan som har gått har jag haft infektionsplacering i Linköping. Under min första vecka har jag varit på akuten ett kvällspass (och blev snuvad på mitt första artärgasförsök), med infektionskonsult två pass (som pressande mig på allt jag kan (ganska lite) och allt jag inte kan (betydligt mer) om antibiotika och fick även ta hand om undersökningar av några patienter. I torsdags åkte jag och tre andra studenter till Ryds vårdcentral för att ha studentmottagning. Dit får patienter komma som annars skulle åkt till jourcentralen och som har någon form av infektion. Vi tittar på dem två studenter ihop, där en har kommandot och den andre är observatör. Efter att en pratat och undersökt patienten får vi prata med en distriktsläkare som sedan också pratar och undersöker patienten och en kommer sedan överens om eventuell behandling och vidare handläggning. Efter får en som vanligt diktera journalanteckning. Med andra ord, lite som på vårdcentralsplaceringen. Det som är annorlunda är att en sedan får gå igenom patienterna och handläggningen med en infektionsläkare som även tog upp lite om eventuella komplikationer som kan uppstå efter en viss infektion. På det hela taget roligt och lärorikt.

Under helgen nu har jag befunnit mig på Flämslätts stiftsgård utanför Skara. Maken var med i kursledningen på en kurs som hölls där och en av kollegorna där tyckte synd om oss som aldrig träffas så hon ordnade så jag kunde vara där, jag med. Inte för att jag träffade honom så särskilt mycket, men det var ändå härligt att få komma bort till en ny miljö utan att ha något som helst krav på att prestera något. Annars när jag är borta är det alltid för att själv hålla eller vara med på möten eller kurser. Jag har med andra ord gjort ingenting den här helgen mer än att spankulera omkring, sticka, titta på tv och fundera över tillvaron. Trots det har ändå olika antibiotikanamn snurrat omkring i mitt huvud. Jag har också haft möjligheten att få vara med och fira gudstjänst som ett gäng på 60 ungdomar själva skrivit under helgens gång, med texter och musik. Det blev en väldigt härlig gudstjänst som på många sätt var väldigt berörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar