tisdag 12 november 2013

Narkosnatt

Det finns vissa saker som är lite roligare än andra, narkosjourer till exempel. Jag har ju sedan T1 fått följa med min dåvarande basgruppshandledare på hennes jourer, i alla fall en gång per termin. Hon menar på att det är så en genomför en bra marknadsföring för sin specialitet. Jag kan säga att jag går på det varje gång.
Natten mellan söndag och måndag, efter en lång dag som startade utanför Skara med gudstjänst och tågresa till Linköping, var jag och E med på jouren (med kläder storlek L eftersom alla mindre var slut). Det var en händelserik natt, men med ganska lagomt tempo, kan en säga med några operationer, hjärtstopp och lite annat pyssel.
När vi sedan gick av på morgonen efter de tolv timmarna var det bara att svida om från blått till vitt för att fortsätta med åtta timmars avdelningsarbete på infektionsavdelningen. Jag kan säga att jag somnade som en stock strax efter kl. 18 när jag kommit hem och fått i mig lite mat.
Det var dock ett väldigt lärorikt och roligt nästan-dygn, både på narkosen och på infektion. Som alltid lärde jag mig mycket nytt på narkosen, lite småknep av olika slag. Jag ser och känner också min egna utveckling både som person och kunskapsmässigt när jag är där. På infektion blev min ganska trötta hjärna grillad av min handledare på bakterier och antibiotika. Jag svarade inte rätt på allt, men på tillräckligt mycket för att jag skulle känna att jag ändå fått ett hum om det hela. Under dagen idag fick jag också skriva min första epikris (utskrivningsanteckning) på en patient och ta min första, klockrena, artärgas (och bli hårdgrillad av handledaren). De två senaste dygnen har med andra ord varit väldigt roliga, men något uttröttande.
Såhär glad är jag alltid när jag får vara på narkosen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar