tisdag 31 december 2013

Årsåterblick 2013

Då har ännu ett år gått, fort som vanligt. Här är en liten sammanfattning av det som hände:
Januari:
Jag började året med att flytta in i min lilla hyreslägenhet i centrala Linköping, lägenheten som i ett halvårs tid inte hade ett fungerande badrumslyse och med tveksam kylskåpsfunktion. En lägenhet jag dock har trivts i väldigt bra. Vi flyttade också ur vår gamla lägenhet, och även om jag trivdes ganska bra där känner jag nu att det var helt rätt att sälja den. Jag har inte saknat det alls under det här året. I januari skrev jag, och klarade också, stadietentan och började på mitt T6-arbete på IVA i Linköping.

Hej då, Munkhagsgatan!

Hej, Hunnebergsgatan!
Februari:
I februari satt jag mest framför en dator på 14:e våningen i huvudblocket på US i Linköping och letade information till forskningen och åkte sedan hem på torsdagskvällen. Jag blev också omvald som ordförande i Medicine Studerandes Förbund i Linköping, något som har varit väldigt roligt att arbeta med under året. Jag började också läsa en distanskurs i kördirigering i Uppsala.

På tåget från Uppsala, med noter och min fina Keepcup som jag tappade några veckor senare.
Mars:
I mars fyllde jag år och jag och maken firade 5 år tillsammans. Vi firade detta med att åka till Oslo och hälsa på några vänner. Jag åkte även på Medicine Studerandes Förbunds fullmäktige och blev där invald i styrelsen. Vi började också få lite ordning hemma i stugan, bla med en riktig säng.

Oslo
Jag på MSF:s FUM. Bilden har Johan Wallin tagit och har lånats från https://www.facebook.com/photo.php?fbid=511629645561751&set=t.1134002585&type=3&theater. 
April:
I april skrev jag mycket på mitt T6-arbete, men inte alls på bloggen. Jag åkte även till Uppsala för att ha examination av min kördirigeringskurs, köpte fint lingarn och fikade med Helena och Lovisa på tågstationen i det fina vädret. Jag fick också säga hej då till Amy, min utbytesstudent från Österrike som åkte tillbaka hem.
Uppsala

Maj:
I maj började det bli lite sommar vid stugan, även om jag trodde att snötäcket skulle ligga kvar långt in i juli. Jag, modern och lillasyster åkte till Dublin, en stad jag gärna åker tillbaka till. Här besökte, förutom alldeles för mycket butiker, Guinness Store House där en fick se hur tillverkningen av Guinness går till och även lära sig hälla upp en (och dricka en, min anti-öl-smak till trots). Jag åt de godast musslorna jag ätit och fick även gå omkring i den mest underbara vintagebutik, Lucy's Lounge.


Ungefär varje 100 meter vad vi tvungna att stanna för att systern skulle sminka sig. Igen.

Kilmainham Gaol, ett gammalt fängelse i Dublin.
Juni:
I juni började jag mitt sommarvikariat som undersköterska på hjärtavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad, CSK. Jag köpte också en väldigt fin cykel för min skatteåterbäring som jag använde en del mellan Kil och Fagerås eftersom kollektivtrafiken inte riktigt gick när jag ville att den skulle gå. I övrigt höll vi på mycket hemma i huset och i trädgården och jag kunde göra syrénsaft på blommor från våra egna syréner. Det kallar jag lyxigt!
En mindre rolig sak var att en av mina närmaste vänner fick operera bort en njure pga en tumör som senare skulle visa sig vara cancer. Som tur var verkar det som att det inte finns några metastaser och jag hoppas att det så kommer förbli.


Hemgjord saft på syrén, "te" på hallonblad och svartvinbärsblad.

Mattias och en härlig sommarfrukost.
Juli:
Förutom att jag jobbade väldigt mycket i juli hann jag även med ett besök i Stockholm där jag fick gå några varv på Södermalm och titta i vintagebuktiker och dricka te på uteserveringar. Oturligt nog fick jag även samma dag som jag åkte dit borrelia med ett mycket stort, kliande erytema migrans på ena låret som förstörde det hela lite.
Till oss i stugan flyttade lite lilla vilddjuret/gosedjuret Stina, en liten bondkatt. Det skulle kunna vara det roligaste som hänt och jag som aldrig riktigt förstått mig på djur är helt frälst.
Jag fick även ta den enda turen med båten den här sommaren tillsammans med Mattias och Daniel som var på besök. Vi hade planerat turen sedan ett tag tillbaka och hade det absolut bästa väder en kan tänka sig med strålande sol hela dagen. En underbar dag med grill på klipporna, bad och läsande.
Vi firade också vår tredje bröllopsdag, jag och Mattias, med lite utelunch i Karlstad.
Utefrukost i solen på Söder är inte det sämsta.

Hyfsat nyopererad Stockholmsguide.

Stockholm.

Stina första dagen hemma hos oss. En något mindre fluffig kisse än hon är nu.

Bröllopsdagsfirande make

och maka.

Vänertur.

Ibland kan en få lite hjälp med bärplockningen.

Vår temporära uteplats.


Stina hittade en igelkott.
Augusti:
Jag jobbade mina två första nattpass på jobbet som extravak, något jag tyckte var ganska trevligt och även sista passet på vikariatet. Vi åkte också ut till Lurö för att gå på friluftsgudstjänst och åt också glass i Mariebergsskogen. Jag, modern och lillasyster var till Formexmässan i Stockholm för att titta lite på trender inom inredning. Jag såg faktiskt Ernst!
Termin 7 på läkarprogrammet började, första kliniska terminen, och maken och katten var med till Linköping för att hjälpa mig göra i ordning i min lägenhet. 

Årets sista skörd i trädgården

blev till avskedspajer till jobbet.

Blommor från jobbet.


September:
Jag gjorde min allra första praktik som läkarkandidat, tittade på filmen Monica Z på bio tillsammans med Emma och gjorde även en tur till Stockholm för att träffa Svenja, en "gammal" utbytesstudent från Tyskland/Österrike/Schweiz som var på besök i Sverige. Min lägenhet blev också tillpiffad.
Med MSF hade vi AT-mässa där jag vann boken 3 ml som jag velat ha länge. 

"Höket" i lägenheten efter lite 
Utsikt från mitt trapphus.


Oktober:
I oktober fick jag och Emma besök av Natalie, en amerikansk tjej vi träffade när vi var i Tanzania. Tillsammans med henne gick vi på 25-årsfest och åkte till Boda Borg. Jag fort också omkring en hel del: till Stockholm för möte och facklig kurs med MSF och till Umeå med nattåg för möte med Läkarföbundets arbetslivsgrupp. 
Maken var också och hälsade på mig i Linköping och vi gick på Kristoffer Appelqvists föreställning Drömmen om Amerika. 
Natalie, Emma och jag.


Hotellrum passande tant Frida.


Middagsklädd.

Umeå by night.

Mattias och Stina på besök. Behöver jag säga att det är husses kisse, detta?

En räv broderades på min klädhängare.
November:
I november fick jag åka till Flämslätt utanför Skara så att jag för en gång skull skulle få träffa min man. Jag gick också bredvid min gamla handledare på hennes narkos-primärjour en natt. Jag redovisade och fick mitt T6-arbete godkänt och åkte sedan på min tågresa till och från Freiburg i södra Tyskland för att hälsa på Helena.
Jag, modern och lillasyster gjorde också (nästan) ekologisk Värmlandskôrv första adventshelgen.
Loungen på Flämslätts stiftsgård.


Freiburg

Helena och en vegansk fruktboll.


Utsikt från Tysklandsfärjan.
T6-redovisning.

Full fart i korvfabriken.December:
I december besökte jag min allra första Medicinska riksstämma och firade Medicine Studerandes Förbunds 50-årsjubileum med middag. Vi fick det ganska fint i köket, som nästan är helt klart och jag kunde göra i alla fall en och en halv veckas VFU i Karlstad. Istället för julklappar gav jag och maken pengar varje dag 1-24 december till välgörenhet i något vi kallade Hjälparjul. Julafton firade i hemma i vår stuga, en ganska perfekt jul (om det även hade varit lite snö).
Innan MSF:s jubileumsmiddag.
Julotta i Stora Kils Kyrka.
Sammanfattningsvis har 2013 varit ett väldigt bra år och jag har fått göra mycket roligt:
Många trevliga möten med människor, mycket frivilligarbete av olika slag och väldigt mycket tågåkande hit och dit. Jag har fått en hel del chanser att göra intressanta saker och jag har även tagit dem. Några saker har redan skett och några kommer att ske nästa år. Jag hoppas att 2014 blir lika bra som 2013! Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar