söndag 15 december 2013

Hjälparjul 14 och 15 december

De senaste åren har jag blivit allt mer medveten om miljön och vad jag kan göra för att minska min dåliga påverkan på den. Det finns så mycket som vi kan påverka igenom:
Vår konsumentmakt genom att vi ifrågasätter vad det är vi köper, varför vi köper det och på vilket sätt. Behöver jag det här? Var är det tillverkat? Av vad? På vilket sätt? Hur är något odlat? Besprutat? Innehåller det onödiga tillsatser? Är den här plasten farligt? Kan jag köpa det här begagnat?
Genom att göra aktiva val i vardagen som att åka kollektivt till jobbet, eller ta cykeln. Genom att välja ledbeslysning till lamporna. Genom att sänka värmen inomhus någon grad. Genom att använda tygpåsar när en går och handlar. Genom att äta mindre mängd kött.
De senaste åren har jag gjort en del omställningar i mitt liv för att leva lite mer miljövänligt. Inte så stora steg och kanske inte alltid konsekventa. Nästa steg som vi nu tar är att använda dessa två dagarnas 100 kronor var (plus lite extra) i vår Hjälparjul för att bli medlemmar i Naturskyddsföreningen. Detta för att de arbetar med mycket av det som är viktigt för vår miljö och därmed även för oss och vår hälsa.
Under lördagen blev det också 50 kronor till Musikhjälpen, men vi vann inte heller denna gång något Melodikryss från vårt kök.
Gör du något liknande eller vill göra det? Gå med i och dela vårt Facebook-event!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar