söndag 8 december 2013

Hjälparjul 8 december

Det finns en hel del konstiga kemikalier i saker och ting i vår vardag. Mycket av detta är testade och säkra för oss, men det finns också en hel del som inte är det. Den här, och även en tidigare termin, har vi på universitetet läst om hur olika ämnen som finns i vår jord, i våra plastsaker och i luften kan ge oss allergier, luftvägsproblem och nervskador. Jag har även läst en del populärvetenskapliga böcker, ex. Impotensmadrassen och Den onda badankan, i ämnet, som stämmer väl överens om det jag fått läsa i den vetenskapliga litteraturen. Efter detta har jag väl kanske blivit lite nojig, men jag har nu kommit till insikt i att man kan inte skydda sig från allt farligt här i världen, men välja sina strider. Det jag har gjort hittills för att minska på kemikalier i mitt hem är bla. att ha köpt ekologiska madrasser, slutat färga mitt hår, håller på att fasa ut mina hudvårdsprodukter till ekologiska alternativ, försöker fasa ut all plast som används till mat och matförvaring och jag försöker även köpa så mycket som möjligt begagnat eller ekologiskt.
Några som arbetar mycket med att försöka få bort de ämnen som har en inte allt för bra inverkan på oss och vår hälsa är Naturskyddsföreningen. De kommer därför att få dagens 100 kronor i vår Hjälparjul.
Som ett litet tillägg passade jag även på att bli medlem i Läkare för Miljön, något jag tänkt länge men inte kommit till skott med.
Gör du något liknande eller skulle vilja göra det? Gå med i och dela vårt Facebook-event!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar