söndag 8 december 2013

Hjälparjul x 1,5 7 december

Runt om i vår värld sker på olika sätt kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Detta kan bero på krig och katastrofer, förtryck av olika slag och fattigdom. Svenska kyrkans internationella arbete arbetar med olika projekt i världen, främst i fattiga länder för att hjälpa människor att försvara och stå upp för sina rättigheter genom att stödja lokala organisationer. Det kan vara att hjälpa personer som bor på gatan eller att arbeta för att förhindra könsstympning. Dagens 100 kronor i vår Hjälparjul går därför till Svenska kyrkans internationella arbete.
Idag blev det även ett litet tillägg till Hjälparjulen, nämligen ett köp av Situation Sthlm på väg mot tåget på Centralen. Tidningen säljs av personer som är eller har varit hemlösa eller på annat sätt socialt utsatta. Förutom att personen som säljer tidningen får en inkomst är även tanken att försäljningen ska ge lite struktur i vardagen och andra typer av socialt stöd. Jag skulle rekommendera att köpa den (nu kan man också betala den med kort, vilket jag gjorde). Det fanns en hel del bra artiklar i den, bland annat en om kemikalier i vardagen och även en liten rolig krönika om basister.
Gör du eller vill du göra något liknande i jul? Gå med i och dela vårt Facebook-event eller skriv en kommentar här!


2 kommentarer:

 1. Hej Frida!
  Åh, så många bra hjälparjul-tips du har samlat ihop på bloggen!
  Tycker även att detta med situation stockholm var ett ruskigt bra tips. Får jag låna idén, skriva om den som ett julklappstips på min blogg och länka hit (får jag också vara så fräck och fråga om jag får låna din bild på tidningen och även där hänvisa till dig såklart?)!
  Allt gott
  Cinnika, tantrevolutionär

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det viktiga är att sprida goda idéer om och om du tycker att något jag skrivit är en sådan blir jag bara hedrad om du vill dela det i din tur!
   Frida

   Radera