söndag 1 december 2013

Kôrvkväll

Min moder bestämde tidigare i höst att hon, jag och systern skulle göra korv i år (eller kôrv som det ju heter på värmländska). Detta gjordes därför igår eftermiddag och kväll. Det blev en hel del Värmlandskorv av det hela, närmare bestämt ca. 12 kilo, med till största delen ekologiska råvaror efter viss påtryckning. Det som inte var eko var fjälstret och ca 3/4 av köttet, eftersom det inte fanns mer att få tag på. Resterande kött var dock värmländskt, vilket väl få duga. Tyvärr räckte inte fjälstret till all korvsmet utan det som var kvar fick spritsas ut på en plåt och ugnstekas, vilket fungerade helt okej det med. Det var i alla fall ganska roligt och det känns bra att veta vad som är i den korven.
10 kilo potatis att skala...

Potatisen och lök ska malas.

Potatis, lök och kryddorna ska sedan blandas.

Allt blandas sedan med köttfärs (i vårt fall både fläsk- och nötfärs).

Det färdiga resultatet (i en inte alt för spännande färg, dock).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar