måndag 27 januari 2014

"Landat" in Liverpool

Jag är framme i Liverpool, staden som jag ska bo i de närmaste tre månaderna. Vägen hit gick med tåg från Stockholm efter att vi överraskat mamma med att gå på Galenskaparna och Aftershaves 30-årsfesten på Oscars. Tågresan tog totalt 28 timmar och gick via Köpenhamn, Köln, Bryssel och London. Tyvärr blev min plånbok stulen på nattåget till Köln, från min handväska som låg mellan mitt ena ben och väggen på sovbritsen i kupén. Som tur var hade jag i alla fall kvar pass och biljetter och maken kunde sända pengar via Western Union som jag kunde hämta upp i London. Jag fick också möjligheten att se tyska polisens effektivitet och tillgänglighet (24/7, överallt!).

När jag väl kom till Liverpool blev jag upphämtad av min hyresvärd och hennes pojkvän och har nu gjort mig hemmastadd i mitt rum. I huset bor förutom jag och min hyresvärd, hennes son och dotter, 15 respektive 19 år lite då och då, i sällsynta fall en hund jag ännu inte sett och katten Sinders (?), en korpulent, lite egen kattdam.


Området jag bor i är väldigt trevligt och jag bor bara några få meter från Penny Lane, som Beatles sjunger om i låten Penny Lane. Här ligger också en kyrka jag ska till på körövning på torsdag (vilket ska bli mycket spännande).
Den turkosa ytterdörren.
Mitt rum.

Utsikten från mitt fönster.
Under gårdagen var jag till universitetet, precis bredvid Royal Liverpool University Hospital där jag sedan ska göra min praktik, för en orientation session med study abroad-teamet. Det var väl kanske inte min roligaste dag i livet, men träffade några nya bekantskaper bland de andra utbytesstudenterna. Vi fick också en lektion i hur en engelsmännen beter sig och det känns tryggt att vara i ett land som också tar det här med kösystem och personlig trygghetzon på stort allvar.
Imorgon ska jag träffa min praktikkoordinator, så jag hoppas att även praktiken kommer bli lika bra som resten verkar vara.

1 kommentar:

  1. Vad tråkigt med plånboken. Vi bodde bara några kilometer från Penny Lane i somras. Ska bli kul att följa dig
    Ha det gott

    SvaraRadera