måndag 10 mars 2014

Bästa besöket


Förra helgen hade jag besök av Mattias i Liverpool. Han kom redan på fredag förmiddag och jag var halvt ledigt halvt sjuk, efter några dagar hemma med feber, huvudvärk, halsont och allmän sjukdomskänsla, från praktiken och kunde därför hämta honom på flygplatsen. Eftermiddagen tillbringades med en promenad till Sefton Park, en stor park som jag ännu inte hade besökt men som verkligen kändes som på landet med mitt i stan. Efteråt gick vi till Lark Lane, en gata med lite annorlunda caféer och butiker och åt lunch med en mycket mastig banoffee pie till efterrätt. Vi tog  en tur in i Liverpool Cathedral, den anglikanska katedralen, eftersom jag hade "sparat" kyrkan till att han skulle hälsa på. Tyvärr kom vi för sent för att kunna gå upp i tornet. Kvällen avslutades i alla fall med mat på Almost Famous Burgers och en drink på Alma de Cuba, en gammal kyrka omgjord till restaurang och bar.
Vår i Sefton Park
En, vad min mor och syster skulle säga, "skvirrell"Mastig efterrätt
På lördagen gick vi till Metropolitan Cathedral, den katolska katedralen,  där vi även gjorde ett besök i kryptan under själva kyrkan. Vid lunchtid hade vi bord bokat på Cutberths bakehouse där vi intog en mycket mättande afternoon tea, med några mycket goda smörgåsar och mastiga kakbitar. Efter det gick vi tillbaka till Liverpool Cathedral för att gå upp i tornet, . Vi gick sedan till Albert Dock och tog ett varv där och gick även till Museum of Liverpool och tittade på en mycket bra utställning om transpersoners kamp för rätt och upprättelse. På kvällen åt vi middag på Spire, en ganska fin restaurang som fått bra betyg lite här och där. Tyvärr hade min heshet kommit ikapp mig och tillsammans med den lilla alkoholen i vinet och av den varma luften i restaurangen tror jag att mina stämband fick nog och jag kunde knappt prata.På tornet till Liverpool Cathedral med utsikt över Metropolitan Cathedral (den grå, uppochnedvända "tratten" i bakgrunden).
Utsikt från Liverpool Cathedral över Mersey River och Albert Dock
Albert Dock

Liverpool Cathedral
Söndagen tillbringades även den i stan, med en tur till World museum där vi i stort sett var de enda, ensamma personerna under åtta år. Vi tog även lunch på ett fullsmockat Leaf på Bold street. Vi tog ytterligare en tur i några affärer och åkte sedan tillbaka för gudstjänst i St Barnabas, där jag gjorde ett mycket tappert men misslyckat försök att sjunga min onda hals till trots. Efteråt gick vi tillsammans med några andra ur kören till puben för lite mat och prat och, det är ju England, öl. Mattias fick även erbjudande om att hålla en gudstjänst, om han hade varit kvar i stan lite längre.
På måndagens morgon åkte Mattias hem tillbaka. Det var en trevlig helg, men tyvärr var jag så förkyld och inte alls så pigg som jag hade önskat, det är ju typiskt. Vi passade i alla fall på att fira både min födelsedag och vår 6-årsdag tillsammans lite i förskott. Det är ju också lite roligt att turista i sin "egen" stad när man har lite sällskap.

Maken på Leaf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar