tisdag 4 mars 2014

Fasta för Frida

I morgon är det Askonsdagen, starten på den 40 dagar långa fastan. Tidigare år har jag inte gjort något särskilt av detta, men i år, efter att vi under advent haft vår Hjälparjul känner jag att det vore vettigt att göra något. Jag har därför bestämt mig för att fasta i år. Det min fasta kommer handla om i år är:
- Vara med i Svenska kyrkans internationella arbetes Fasteutmaning - att inte slänga någon mat.
- Att inte äta något kött eller fisk.
- Att de dagar jag är hemma i Liverpool inte köpa lunch ute.
- Att inte äta godis, kakor eller snacks
- Att all den mat jag äter i Liverpool ska köpas ekologiskt
- Att inte köpa några kläder, skor eller andra prylar (under förutsättning att allt håller, mina stumpbyxor är i farozonen)
- Att inte använda internet efter kl. 19 på vardagar och kl. 21 på helger (undantaget Skype så att jag kan prata med min familj och vänner, något jag annars skulle gjort per telefon om jag var i Sverige)

Jag måste dock säga att jag redan nu vet att jag kommer bryta mot några av dessa regler när jag till helgen åker till London och där ska fira min födelsedag. Det hindrar ju dock inte att jag försöker hålla mig resterande 38 dagar.

1 kommentar:

  1. Hej! Det låter som en ambitiös fasta. Fastan är ju en tid att öva upp nya eller fördjupade goda vanor som kan få följa med ut i vardagen efter påsk. Kanske blir det inte alla fastans punkter som permanentas, men någon eller några. Så byggs ett hållbara liv steg för steg. Det är i alla fall min erfarenhet.

    Svenska kyrkans fasteutmaningen är för övrigt ett fint initiativ. Jag försöker haka på den, och dessutom leva vegetariskt och utan alkohol och utrymmesmat (läsk, godis, kakor, glass etc.) under Stora fastan. De pengar jag sparar när jag avstår från alkohol och utrymmesmat ska få gå till Svenska kyrkans fasteinsamling.

    SvaraRadera